ŠTA JE NAMJERA PRIMANJA U IGRI ?

intention,sta je namjera u igri
Igra se uvijek igra na odredjenu temu koju Igrač sam bira i formuliše je kao namjeru u rečenici dugoj do 20 riječi koja jasno izražava ono što Igrač nema u sadašnjem trenutku,a što namjerava da ostvari u bližoj ili daljoj budućnosti . Sve što se desi u Igri dobija svoj dublji smisao u odnosu na odabranu Namjeru. Zato neka Namjera iskaže ono što zaista želite, ono u čemu vam zaista trebaju uvidi, ono  što iskustvo Igre može osvijetliti novom svjetlošću i svjesnošću. Što je tema “rizičnija”, što više strepite od mogućih saznanja i ishoda, to je odgovor u vidu igranja Igre potpuniji i vredniji.
Primjeri Namjera:

* Namjeravam da otvorim svoje srce i prizovem u svoj život partnera sa kojim ću živjeti u strastvenoj ljubavi i uzajamnom poštovanju.
* Namjeravam da privučem materijalno izobilje u svoj zivot.
* Namjeravam da prevazidjem svoj strah od promjene.
* Namjeravam da prepoznam blokade u svom odnosu sa djecom.
* Namjeravam da se otvorim za radost i da se smijem svim srcem.
* Namjeravam da sebi i svojoj porodici obezbijedim krov nad glavom.
* Namjeravam da se ostvarim u poslu koji volim i za koji sam talentovan.
* Namjeravam da ostvarim svoj puni potencijal i realizujem talente koje imam.
* Namjeravam da se oslobodim negativnih misli, straha od novog i da sa više povjerenja idem u nepoznato.

Šta je Namjera u Igri?

Svrha Igre može biti onoliko široka ( ‘namjeravam da budem ispunjena božanskim prisustvom’) ili onoliko konkretna (‘namjeravam da stvorim uslove za trajnu,fizičku i duhovnu vezu sa ženom’ ) koliko Igrači to biraju . Svrha Igre može da se odnosi na sadašnjost (‘namjeravam da povećam svoje samopoštovanje’ ), prošlost ( ‘namjeravam da zacijelim svoj odnos sa roditeljima i da ih pustim da odu sada kada više nisu živi’ ) i budućnost (‘ namjeravam da steknem jasnoću o svojim sledećim koracima’ ), mada se u izvjesnoj mjeri , naravno, prošlost, sadašnjost i budućnost uvijek prepliću.
Bilo kako bilo, najvažniji aspekt je da Igrači hoće i namjeravaju da ostvare ono što je Svrha njihove Igre. Upravo to omogućava iskustvima koja će uslijediti da se uobliče u smislen obrazac, baš kao što magnet kreira koherentan poredak od nasumice rasutih komadica gvoždja.”
( Odlomak iz teksta “Igrati Igru Života” Mary Inglis, direktorke Innerlinks UK )

Leave a Reply